Selecteer een pagina

Het valt niet mee in onze 24/7 economie om rust & ruimte te maken voor jezelf. Graag geef ik je 7 eenvoudige tips voor meer energie. Het is vooral een kwestie van doen. Vaak weet je het zelf wel, maar doe je het niet. Ontspanning en ontlading is noodzakelijk om goed te kunnen blijven functioneren. Vandaar dat ik hier regelmatig overschrijf. Want we weten het vaak wel en toch doen we het niet. Hier volgen 7 praktische handreikingen voor meer energie:

Trouw hou je aan je woord. Doe wat je zegt en verloochen vooral jezelf niet.Wanneer je niet trouw aan jezelf bent kom je vroeg of laat in een spagaat terecht.

Dankbaarheid Richt je aandacht niet op tekorten. Ben dankbaar voor wat je hebt. Je hebt namelijk veel meer dan je denkt en zo word jij je bewust van de overvloed waarin je al leeft.

Muziek zorg dat je altijd muziek bij de hand hebt waar je vrolijk van wordt, een andere gemoedstoestand krijgt en wellicht ook even op wilt bewegen. Good memories, lovely sound en vooral move your mind

Natuur in de natuur zijn, ernaar kijken geeft je rust. Alles is met elkaar verbonden. In de natuur word je kalm, krijg je frisse lucht en ben je ook nog eens in beweging.

80-20 regel Besteed maximaal 20 % van je tijd op een dag aan de dingen die je moet doen en waar je niet blij van wordt. Zo hou je minimaal 80% van je tijd over om dat te doen waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en blij van wordt.

Loslaten durf los te laten wat op dit moment niet meer bij je past. Heb vertrouwen dat wat bij je hoort ook weer naar je toe komt. Loslaten is lef en lief hebben tegelijk. Heb de moed om te ont-moeten.

Avontuur Heb jij het lef om te leven? Iets nieuws uit te proberen dat spannend en uitdagend is? Of iets te doen wat je al heel lang niet meer gedaan hebt en vroeger gigantisch veel plezier aan hebt beleeft, maar je gunt je er gewoonweg de tijd niet voor.

Doe er je voordeel mee. Pas ze niet alle 7 tegelijk toe. Maar start eens met 1 of 2 bewust toe te passen in je huidige leven en na verloop van tijd voeg een nieuwe toe.

Ik wens je een voortreffelijke dag toe & gemoedsrust,

Lucienne Ritzen,

Vertrouwensmentor, Loslaat-expert & Energizer

Ontspanning binnen handbereik