Selecteer een pagina

Wil jij ook meer tijd? Of andere dingen doen in de tijd die je hebt? Wacht niet langer met het implementeren van goede voornemens tot januari, maar start vandaag. Waarom wachten als je toch weet dat je iets moet veranderen?

Graag geef ik je 7 tips om moeiteloos meer tijd te maken voor de dingen die er werkelijk toe doen. Sociale media geweldig, maar ook verleidelijk & verslavend. Jij wilt natuurlijk niets missen. Maar toch … af en toe je grenzen helder maken en ze ook bewaken creëert rust & zeeën van tijd.

Begin eens met een schone of lege werkplek. Zodat je de dag met een schone lei kunt beginnen. Werk je inbox af, je to-do-lijst en zorg ook dat privé & sociaal niet te veel “rommel” blijft liggen. Maak ruimte door op te ruimen. Hou niet krampachtig alles vast of bij je.

Maak iedere dag een planning en hou je eraan. Laat je niet verleiden door zaken die belangrijk zijn maar niet dringend. Of dringende zaken die niet belangrijk zijn. Soms laat je je voor het karretje spannen en voel jij je gevleid. Maar het is je taak niet om dat te doen en bedank je daar dan ook vriendelijk voor. Wel altijd tijd vrij maken voor acute zaken. Want zoals je zelf weet is er iedere dag wel een nieuwe uitdaging waar je niet op gerekend had.

Heb een prioriteitenlijst. Keuzes maken gaat steeds beter wanneer je jouw doel voor ogen hebt. Hierdoor richt jij je steeds vaker & beter op de dingen die niet alleen dringend maar ook belangrijk zijn. Relaties onderhouden is een cruciale sleutel. Maar dat is wat anders dan continue op social media zitten.

Boek je resultaat of ben je continue druk? Het gaat niet om hard en veel werken, maar om zo effectief mogelijk te werken. Slim werken vanuit je hart bezig zijn. Zo ontstaan ook de waardevolle relaties. Uiteindelijk is het resultaat dat geldt

Focus je op één doel. Schiet niet met hagel, maar ben doelgericht bezig. Dat levert uiteindelijk het beste resultaat op. Wat je aandacht geeft groeit. Wanneer jij je aandacht blijft verdelen over de vele facetten, zul je nergens op uitblinken.

Maak je taken af. Het is heel verleidelijk om wanneer je bijna klaar bent af te haken en aan iets nieuws te beginnen. Zo heb je als je niet uitkijkt binnen de kortste keren heel veel dingen bijna af en toch eigenlijks niets gedaan. Werk je taak, opdracht of uitdaging helemaal af en start dan iets nieuws. Dat geeft niet alleen een voldaan gevoel, maar zo blijft het overzichtelijk.

Stel jij ook graag uit? Vooral die dingen waarvan je denkt dat ze moeilijk zijn? Niets is menselijker dan de weg van de minste weerstand te kiezen. Vaak zit er onbewust ook een veronderstelling aan ten grondslag die hoogstwaarschijnlijk niets met de werkelijkheid te maken heeft. Daag jezelf uit en probeer eens te beginnen met de taken waar jij het meeste tegenop kijkt. Je zult verrast zijn hoe makkelijk je deze vervult en daarna ook nog die makkelijke taken in een handomdraai wegwerkt. 

Tot slot wanneer je alles op orde hebt en je draai en nieuwe gewoontes er langzaam in werken hou het zo. Blijf georganiseerd, plan strak & blijf gefocust. Energie liegt niet … & angst verlamt en vreugde ontspant. Zorg voor een ontspannen werk omgeving & planning.

Wens je vertrouwen, veerkracht & vreugde toe,

Liefs Lucienne Ritzen